Meteen naar de inhoud
Home » Sevilla » Eten en drinken in Sevilla | + Beste restaurants

Eten en drinken in Sevilla | + Beste restaurants

  • door

Sevilla is een stad die bekend staat om zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur en levendige cultuur. Maar Sevilla heeft ook veel te bieden op het gebied van eten en drinken. Er zijn een hoop geweldige restaurants en barretjes waar je heerlijk kunt eten. In dit artikel deel ik een aantal tips met betrekking tot eten en drinken in Sevilla en de beste restaurants.

Er zijn in Sevilla een hoop leuke en lekkere restaurants, voorbeelden hiervan zijn Tipico, Alimentari E Diversi, MareaViva en Abantal. Het is belangrijk om te weten dat mensen in Sevilla een stuk later eten dan wij in Nederland. Gebruikelijk beginnen ze pas na 21:00 aan het avondeten, dit komt mede door de Siësta die in Spanje gehouden wordt.

Beste restaurants Sevilla

In Sevilla zijn een hoop verschillende restaurants, van traditioneel Spaanse barretjes tot culinaire restaurants met zelfs Michelin sterren.

In Sevilla zijn een hoop verschillende restaurants, van traditioneel Spaanse barretjes tot culinaire restaurants met zelfs Michelin sterren. Wat ons betreft zijn Tipico, Alimentari E Diversi, MareaViva en Abantal goede keuzes.

De beste tapas? Tipico

Tipico is en gezellige tapasbar in een gezellige buurt aan de overkant van de rivier in Sevilla. Het is een kleine en betaalbare bar met zo’n 30 verschillende kleine gerechten op de kaart. Wanneer je in Spanje bent is het eten van tapas echt een must! Het is enorm gezellig om deze kleine gerechten met elkaar te delen. Tipico is een van de gezelligste en lekkerste tapas bars in Sevilla. Daarnaast is het hier ook nog eens goed betaalbaar!

Tipico is dagelijks geopend. Maandag tot en met vrijdag kun je hier eten van 13:00 tot 16:30 uur en van 20:00 tot 00:00 uur. In het weekend van 13:00 tot 00:00 uur. Het adres van het restaurant is Calle Pagés del Corro, 86, 41010 Sevilla

Italiaans eten? Alimentari E Diversi

Alimentari E Diversi is een geweldig Italiaans restaurant waar je heerlijke pasta en pizza kunt eten. De reviews van het restaurant zijn erg goed. Mensen zijn met name te spreken over het verse eten en de vriendelijkheid van het personeel. Naast de Italiaanse gerechten zijn hier ook typisch Spaanse gerechten verkrijgbaar.

Wanneer je wilt gaan eten bij Alimentari E Diversi is het verstandig om vooraf te reserveren, het restaurant zit vrijwel altijd vol. Ook dit restaurant is dagelijks geopend. Op weekdagen van 13:30 tot 16:30 uur en van 20:30 tot 23:30 uur. In het weekend kun hier van 13:30 tot 23:30 terecht. Het adres van het restaurant is Calle Julio César, 14

Mooiste locatie? MareaViva

Restaurant MareaViva is een van de meest bekende en geliefde restaurants van Sevilla, gelegen in het historische stadscentrum van de stad. Dit restaurant staat bekend om zijn uitstekende visgerechten, deze worden bereid met dagelijks verse en duurzame zeevruchten.

Dit restaurant is dagelijks geopend van 12:00 tot 00:00, je kunt hier dus ook lunchen. Het adres van MareaViva is Calle Luis Arenas Ladislao 151.

Michelin ster? Abantal

Abantal is een luxe restaurant in Sevilla dat zelfs een Michelin ster heeft, hier kun je echt heerlijk eten en drinken. In het restaurant worden exclusieve kleine gerechten geserveerd. Een diner kan bestaan uit meer dan negen (seizoensgebonden) gerechten. Het interieur van Abantal is strak en modern, met een minimalistische inrichting en grote ramen die uitzicht bieden op de stad. Het restaurant heeft ook een terras waar gasten buiten kunnen dineren als het weer het toelaat.

Zoals je wellicht verwacht is eten in restaurant Abantal een stukje duurder dan in één van de andere restaurants op deze lijst. Het restaurant is geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Deze dagen kun je beginnen met lunchen van 14:00 tot 15:30 uur en beginnen met dineren van 20:30 tot 21:30 uur. Het adres van het restaurant is Calle Alcalde José de la Bandera 7.

Prijzen uit eten in Sevilla

In een traditioneel restaurant kun je een simpele maaltijd eten voor €10 tot €15 per persoon, inclusief een drankje.

Spanje is een relatief goedkoop land, dit geldt ook in Sevilla. Echter wordt Sevilla steeds toeristischer, dit zorgt er wel voor dat de prijzen oplopen. In een traditioneel restaurant kun je een simpele maaltijd eten voor €10 tot €15 per persoon, inclusief een drankje. Op toeristische plaatsen of in wat luxere restaurants ben je logischerwijs iets meer kwijt. Wil je wat uitgebreider eten betaal je zo’n €20 tot €30 per persoon. Je kunt dan genieten van een driegangenmenu en een aantal drankjes.

In Sevilla verdienen de restaurants met name een hoop geld aan de drankjes. Hoewel we hier meestal geen ‘Nederlandse’ prijzen zien kan dit er wel voor zorgen dat de rekening snel oploopt. De goedkoopste drankjes die je kunt bestellen zijn water en huiswijn. Meer informatie over de prijzen in Sevilla vind je op deze pagina.

Hoe laat eten ze in Sevilla?

In Spanje, en dus ook in Sevilla, eten mensen gewoonlijk een stuk later dan wij in Nederland. Het avondeten wordt meestal tussen 21:00 uur en 23:00 uur gegeten. De reden dat mensen in Spanje laat eten is doordat zij op het warmste moment van de dag lunchen. Dit is tussen 14:00 en 17:00 uur. Tussen deze tijden zijn ook een hoop winkels en restaurants gesloten. Dit wordt de siësta genoemd.

Tijdens de siësta zijn de meeste restaurants gesloten, dit is rond 14:00 tot 17:00 uur.

Typisch Spaanse gerechten

Het bekendste Spaanse gerecht is natuurlijk tapas. Tapas zijn verschillende kleine snack en maaltijden die je met elkaar kunt delen. Voorbeelden hiervan zijn patatas bravas, tortilla Española en chorizo al vino.

Daarnaast wordt er in Spanje ook een hoop paella gegeten. Het gerecht is ontstaan in Valencia en bestaat uit rijst, saffraan, groenten, kip, konijn, zeevruchten en/of chorizo. Het wordt traditioneel bereid in een speciale paella pan en geserveerd als hoofdgerecht. Het gerecht wordt met name gegeten in Valencia maar is ook populair in Sevilla.

Naast de hoofdgerechten is er ook een bekende Spaanse snack: Churros. Dit zijn gefrituurde deegstaven die worden bestrooid met suiker en soms worden geserveerd met een kop warme chocolademelk om in te dippen.

Veelgestelde vragen

Wat kost een biertje in Sevilla?

Over het algemeen is de prijs van een standaardglas bier in een bar of restaurant in Sevilla ongeveer €2,50 tot €3,50. De prijs van een biertje in Sevilla kan variëren afhankelijk van de locatie en het type bar of restaurant.

Kun je water uit de kraan drinken in Sevilla?

Het leidingwater in Sevilla is veilig om te drinken en wordt voortdurend gecontroleerd op kwaliteit door de lokale autoriteiten. Echter is het kraanwater in elk land anders, sommige mensen kunnen last hebben van maagklachten of darmproblemen bij het drinken van water uit de kraan dat ze niet gewend zijn. Je kunt er daarom ook voor kiezen om flessenwater in de supermarkt te kopen.

Tot slot,

Ik hoop dat je iets gehad hebt aan dit artikel over eten en drinken in Sevilla en daarbij een lijst met de beste restaurants. Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog vragen of opmerkingen hebben kun je deze hieronder achterlaten. Wij doen ons best om hier zo snel mogelijk op te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *