Meteen naar de inhoud
Home » Madrid » Wat zijn de beste clubs in Madrid?

Wat zijn de beste clubs in Madrid?

  • door

Wanneer je in nieuwe stad bent is het lastig om erachter te komen in welke clubs het gezellig is. Zeker als je hier maar voor een aantal dagen verblijft. Tijdens een stedentrip naar Madrid kan het dus moeilijk zijn om de juiste club te vinden. In dit artikel proberen wij je hierbij te helpen door de vraag ‘Wat zijn de beste clubs in Madrid?’ te beantwoorden.

De beste club in Madrid is ‘Teatro Kapital’. Deze club is gevestigd in een theater en bestaat uit zeven verschillende verdiepingen met elk een eigen muzikale genre. Naast ‘Teatro Kapital’ zijn ook ‘Opium’, ‘Joy Eslava’ en ‘Gabana Club’ geliefd onder toeristen. Niet elke club is voor iedereen, hieronder vind je meer informatie over deze en meer clubs in Madrid.

Teatro Kapital

De bekendste en populairste club in Madrid is ‘Teatro Kapital’. Deze clubs is gevestigd in een theater en bestaat uit meer dan zeven verschillende verdiepingen. Op elke verdieping kun je genieten van een andere muziek style, van vrolijke house muziek tot harde techno. Daarnaast is er zelfs een verdieping waarop je karaoke kunt zingen. Ondanks de zeven verdiepingen blijft de begane grond het belangrijkst. Hier kom je binnen en is het meestal het drukst. Op de begane grond zijn ook de belangrijkste bars. Al met al is een bezoek aan deze club echt de moeite waard!

‘Teatro Kapital’ is van woensdag tot en met zondag geopend van 23:00 tot 5:30 uur. Het adres van de club is ‘Calle de Atocha 125’. Wanneer je wilt reserveren voor een VIP-tafel kan dit via de (Engelse) website van de club.

Heb je tijdens je bezoek aan ‘Teatro Kapital’ zin in een cocktail? Op de derde verdieping is een geweldige cocktailbar!

Opium Madrid

Opium is de meest exclusieve club van Madrid, dit voel je als je binnen bent. Het is allemaal erg luxe. Regelmatig vliegen er wereldberoemde DJ’s naar Madrid om in deze club te draaien. Opium is niet enkel actief in Madrid. Deze ketens heeft clubs verspreid over Europa, zo zijn er clubs in Barcelona, Dublin en Parijs.

In Madrid is de club dagelijks geopend. Elke dag van de week hebben ze hier een ander programma, deze kun je vinden op de website van Opium Madrid. Mannen betalen €10 entree, vrouwen kunnen gratis naar binnen. Het adres van de club is

Joy Eslava

Samen met ‘Teatro Kapital’ behoort ‘Joy Eslava’ tot de mooiste clubs van Madrid, en misschien zelfs Spanje. Hier wordt elke avond van de week een feest georganiseerd. Maandagen wordt er bijvoorbeeld electro house gedraaid en op de woensdag kun je genieten van funk en R’n’B. De zaterdagen zijn naar mijn mening het best. Het is dan lekker druk en je kunt genieten van internationale dansmuziek.

Zoals genoemd is Joy Eslava dagelijks geopend, vanaf middernacht kun je hier tot een uurtje of 5:00 helemaal losgaan. Houd er rekening mee dat het pas na 1:00 uur wat drukker wordt. Het adres van de club is ‘Calle Arenal 11’.

Fabrik

Fabrik is de perfecte club voor een avondje electro of techno, ook hier komen regelmatig wereldberoemde DJ’s of artiesten. De club zelf bestaat uit twee grote zalen, zeker in het weekend kan het in beide zalen erg druk worden. Dit ondanks de capaciteit van maar liefst 7.000 mensen. Naast de zalen beschikt de club ook over een groot terras.

De entreeprijs hangt af van het evenement en de DJ die draait. Het adres van de club is ‘Av. De la Industria 8’, dit is inderdaad niet in het centrum van Madrid. Gelukkig is de club erg makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, er gaan elk half uur bussen. Entree varieert ook hier per evenement, meestal ben je rond de €20 kwijt.

Gabana Club

De Gabana club is populair bij dertigers tot veertigers. In de club zijn twee zalen waarin verschillende muziek stylen gedraaid worden, van de laatste muzikale innovaties tot alternatieve muziek. Bij de ingang kun je een keus maken welke zaal je in gaat, je kunt natuurlijk gedurende de avond wisselen van zaal.

Gabana Club is van woensdag tot en met zaterdag geopend van 00:00 tot 5:30 uur. Het adres van de club is ‘Calle de Velázquez 6’.

Veelgestelde vragen

'Teatro Kapital' is absoluut mijn favoriete club in Madrid. De indrukwekkende theaterzaal is geweldig om te zien en de ideale locatie voor een club!
Is uitgaan in Madrid duur?

Uitgaan in grote steden is vaak erg duur, dit is in Madrid niet anders. De meeste clubs vragen tientallen euro’s aan entree. Als je binnen bent ben je er nog niet, een biertje aan de bar kost al snel tegen de €4/€5, wijn en mix-drankjes zijn nog duurder. Op het terras en bij de supermarkten is drank een stuk goedkoper.

Is uitgaan in Madrid veilig?

Madrid wordt over het algemeen gezien als een veilige stad, je kunt hier veilig uitgaan. Toch is het tijdens het uitgaan extra belangrijk om goed op te letten. Let op elkaar en help mensen wanneer het niet goed gaat. Daarnaast raad ik aan niet alleen naar huis te gaan maar altijd bij je vrienden te blijven.

Vanaf hoelaat kun je uitgaan in Madrid?

Het uitgaansleven komt een stuk later op gang in Spanje. Pas vanaf 00:00 uur openen veel nachtclubs hun deuren, pas tussen 1:00 en 2:00 uur wordt het hier druk. Spanjaarden brengen de avond tot deze tijd door in bars en cafés, deze sluiten hun deuren rond 3:00 uur.

Kun je uitgaan in Madrid als je 16 bent?

Bij de meeste clubs en discotheken moet je minimaal 18 zijn om toegang te krijgen. Gelukkig zijn er wel plekken in Madrid waar 16 en 17 jarige uit kunnen gaan. Dit is bij Malgrat de Mar, hier komt een hoop jong uitgaanspubliek dat tussen de 16 en 22 jaar oud is.

Tot slot,

‘Teatro Kapital’ is absoluut mijn favoriete club in Madrid. De indrukwekkende theaterzaal is geweldig om te zien en de ideale locatie voor een club! Daarnaast ben ik zelf ook fan van ‘Opium’, een club waar regelmatig wereldberoemde artiesten komen. Ik zou aanraden om in ieder geval één van de twee te bezoeken tijdens een vakantie in Madrid.

Ik hoop dat je iets gehad hebt aan dit artikel met daarin de beste clubs in Madrid. Mocht je nog vragen, opmerkingen of aanvullingen hebben kun je deze hieronder achterlaten. Wij doen ons best om hier zo snel mogelijk op te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *