Meteen naar de inhoud
Home » Barcelona » Is een stedentrip naar Barcelona duur?

Is een stedentrip naar Barcelona duur?

 • door

Barcelona is een enorm populaire bestemming voor een stedentrip. Er is veel te zien, meestal lekker weer en het is relatief dichtbij. Veel mensen vragen zich af of een stedentrip naar Barcelona duur is. Daarom zet ik in dit artikel alle kosten op een rij.

Nee, een stedentrip naar Barcelona hoeft niet duur te zijn. Spanje is een relatief goedkoop land. Prijzen in restaurants, café’s en hotels liggen een stuk lager dan de prijzen in Nederland. Wanneer je goed zoekt hoeft het vliegen ook niet duur te zijn, er zijn retourtickets te vinden vanaf €50.

Vliegtickets naar Barcelona

De prijs van vliegtickets naar Barcelona loopt enorm uiteen.

De prijs van vliegtickets naar Barcelona loopt enorm uiteen. In het laagseizoen kan je retour tickets vinden vanaf €50. Dit gaat wel om tickets waarbij je vliegt vanaf Eindhoven en dus niet vanaf Schiphol. Echter zijn er ook tickets te vinden die een stuk duurder zijn. In de zomervakantie kunnen de prijzen oplopen tot meer dan €250 per persoon. Zelf maak ik gebruik van SkyScanner om de goedkoopste en beste tickets te vinden.

Wanneer je vliegt naar Barcelona ben je zo’n twee uur en een kwartier onderweg.

Overnachten

Net als de vliegtickets verschillen de prijzen van overnachtingen ook afhankelijk van het seizoen. Daarnaast kan je het zo gek en duur maken als je zelf wint. Wanneer je op zoek bent naar een simpel bed in een hostel of goedkoop hotel kun je deze vinden van €20 per nacht, per persoon.

Een twee-persoons kamer in een simple hotel kun je boeken vanaf €50 per nacht. Deze prijs loopt echter wel op in het hoogseizoen, je hoeft niet verbaasd te zijn bij een prijs van €100 per nacht.

Restaurants en café’s in Barcelona

Zoals eerder genoemd is Spanje geen duur land, dit merk je met name in de restaurants en café’s. Voor Spanjaarden is het normaal om buiten de deur te ontbijten, lunchen of dineren. Voor een uitgebreid ontbijtje of een lunch zal je gemiddeld zo’n €10 tot €15 per persoon kwijt zijn.

s’Avonds kun je gemakkelijk uit eten voor zo’n €20 per persoon, dit is de prijs voor een driegangenmenu exclusief drankjes. Op de drukke winkelstaat ‘La Rambla’ kun je ook goedkoop uiteten, echter is dit niet het beste eten in de stad. Je kunt beter ergens anders naartoe gaan.

Wat kost het openbaar vervoer in Barcelona

In Barcelona zijn er verschillende vormen van openbaar vervoer, zo kun je gebruik maken van de metro, de bus of de trein. Hier zijn de eerste geschikt voor het afleggen van korte afstanden en de laatste is geschikt voor de langere afstanden.

In Barcelona zijn er verschillende vormen van openbaar vervoer, zo kun je gebruik maken van de metro, de bus of de trein. Hier zijn de eerste geschikt voor het afleggen van korte afstanden en de laatste is geschikt voor de langere afstanden.

Zowel voor de metro als voor de bus betaal je voor een enkele reis €2,40. Je kunt hier zover en zolang mee rijzen als je wilt.

De prijzen van treintickets lopen enorm uiteen, dit komt omdat de prijs afhangt van de afstand die je per trein af wilt leggen. Prijzen en beschikbaarheid kun je bekijken op de website van de Spaanse vervoerder Renfe.

Prijzen in de supermarkt

Het grootste gedeelte van de supermarkt is gevuld met producten die in Spanje goedkoper dan in Nederland. Dit zorgt ervoor dat je stedentrip naar Barcelona niet te duur hoeft te worden. Ik heb hieronder een aantal producten opgesomd die je wellicht nodig gaat hebben. Ik heb hierbij de prijs van het product gezet.

 • Fles water (1,5 liter): €0,75
 • Binnenlands bier (0,5 liter): €1,00
 • Geïmporteerd bier (0,33 liter): €1,80
 • Vers brood: €1,20
 • Appels (1 kilo): €1,90
 • Bananen (1 kilo): €1,60

Gratis bezienswaardigheden

Een vakantie is vaak al duur genoeg, wanneer je de gratis bezienswaardigheden in Barcelona bezoekt hoef je de stedentrip niet onnodig duurder te maken. Een aantal voorbeelden zijn de Arc de Triomf, Port Vell of Font Màgica.

Arc de Triomf

Monument in Barcelona: Arc de Triomf
Arc de Triomf in Barcelona

Naast de Arc de Triomf in Parijs kun je er ook een vinden in Barcelona. Deze is tussen 1848 en 1910 gebouwd en diende als ingang voor de wereldtentoonstelling die in 1888 in Barcelona georganiseerd werd. Inmiddels heeft het monument geen functie meer, het wordt enkel gebruikt als begin- en eindpunt van de marathon. Hoewel je niet in het monument zelf kan is het toch de moeite waard om te bezoeken. Het is indrukwekkend om de details op het gebouw te zien.

Port Vell

De oude haven, Port Vell in Barcelona
Port Vell

Port Vell is de haven van Barcelona, deze haven is speciaal voor de Olympische Spelen compleet vernieuwd. In dat jaar is ook de brug gebouwd die bezoekers direct van de haven naar de drukke winkelstraat ‘La Rambla’ brengt. Rondom de haven is veel te doen, je kunt er natuurlijk kijken naar de mooie jachten maar daarnaast ook een bezoek brengen aan het winkelcentra, aquarium, de bioscoop of de kabelbaan die je de Montjuïc op brengt.

Font Màgica

Fontein show Barcelona: Font Màgica
Font Màgica

Ook deze bezienswaardigheid is speciaal gebouwd voor de wereldtentoonstelling. Er werd destijds gekozen voor een tijdelijke show, echter was het zo’n groot succes dat er achteraf werd gekozen de show te behouden. Inmiddels komen er 2,5 miljoen bezoekers per jaar op af. De show wordt meerdere keren per week gehouden:

 • Van 1 april tot en met 31 mei: donderdag, vrijdag en zaterdag.
  De show begint om 21.00 en duurt tot 22.00 uur.
 • Van 1 juni tot en met 30 augustus: woensdag t/m zondag.
  De show begint om 21.30 en duurt tot 22.30 uur.
 • Van 1 september tot en met 31 oktober: donderdag, vrijdag en zaterdag.
  De show begint om 21.00 en duurt tot 22.00 uur.
 • Van 1 november tot en met 31 maart: donderdag, vrijdag en zaterdag.
  De show begint om 20.00 en duurt tot 21.00 uur.
 • Van 6 januari tot en met 16 februari zijn er helaas geen shows.

Veelgestelde vragen

Wat kost benzine in Barcelona?

De prijs voor een liter benzine in Barcelona staat op dit moment rond de €1,85. Diesel is hier ietsjes duurder, dat gaat je zo’n €1,90 per liter kosten. Ook in de rest van Spanje is brandstof een stuk goedkoper dan in Nederland.

Wat kosten sigaretten in Barcelona?

Doordat er in Spanje minder accijnzen op tabak worden geheven zijn sigaretten hier een stuk goedkoper dan in Nederland. Voor een pak sigaretten van een a-merk betaal je hier zo’n €5,50, de goedkoopste pakjes kosten €4,40. Houdt er rekening mee dat je maximaal twee sloffen gratis mee terug mag nemen naar Nederland.

Hoe gebruikelijk is fooi in Barcelona?

Fooi geven is in Barcelona net als in de rest van Spanje vrij gebruikelijk. Je kunt fooi geven wanneer je tevreden bent over een taxi rit of maaltijd. De hoeveelheid fooi die je geeft mag je natuurlijk zelf bepalen, 5-10% is een gangbare hoeveelheid.

Tot slot,

Ik hoop dat je iets gehad hebt aan dit artikel waarin ik je uitleg hoe duur een stedentrip naar Barcelona is. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben kun je deze hieronder achterlaten, wij doen ons best om hier zo snel mogelijk op te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *