Meteen naar de inhoud
Home » Mallorca » Wat is het leukste waterpark op Mallorca?

Wat is het leukste waterpark op Mallorca?

  • door

Veel vriendengroepen kiezen er op Mallorca voor om tijdens hun vakantie een bezoek te brengen aan een van de waterparken. Daarnaast doen ook veel gezinnen met (jonge) kinderen dit. Er is op Mallorca een groot aanbod van verschillende waterparken. Hierdoor vragen veel mensen zich af welk waterpark zij moeten bezoeken. Deze vraag ga ik in dit artikel beantwoorden.

Doordat Mallorca geliefd is onder scholieren en studenten zijn er een hoop waterparken te vinden. De grootste drie zijn Aqualand S’Arenal, Western Water Park en Hidropark. Elk van deze parken bestaat uit meerdere glijbanen geschikt voor de allerhoogste tot de grootste durfallen. Daarnaast zijn er op Mallorca ook een aantal hotels met een (klein) waterpark, deze parken zijn in sommige gevallen ook geopend voor bezoekers die niet in het hotel verblijven.

Aqualand S’Arenal

Aqualand is het grootste waterpark op Mallorca. Naast de velen glijbanen (meer dan 15) vind je hier een golfslagbad, stroomversnelling en grote waterspeeltuin voor kinderen. Daarnaast zijn er op het park een hoop eetgelegenheden waar je een kleine snack of volledige maaltijd kunt halen. Één ding is zeker, je zal je hier niet snel vervelen.

Het park is gewoonlijk geopend van 10:00 uur ’s ochtends tot 17:00 uur ’s middags. Tijdens juli en augustus blijft het park vanwege de drukte een uurtje langer open, tot 18:00 uur. Houdt er rekening mee dat het park pas begin mei opent en eind oktober weer sluit. Tickets voor het park zijn zowel online als bij het park zelf te verkrijgen. De reguliere entreeprijs (leeftijd 11 tot 64) is €34 per persoon. Voor jonge kinderen en senioren zijn de tickets goedkoper. Ook kun je korting krijgen door een vrienden ticket te kopen. Deze geeft toegang aan 4 volwassen voor €120.

Western Water Park

Naast Aqualand S'Arenal is ook Western Water Park een enorm waterpark op Mallorca. Ook in dit park zijn er glijbanen voor elke doelgroep.

Naast Aqualand S’Arenal is ook Western Water Park een enorm waterpark op Mallorca. Ook in dit park zijn er glijbanen voor elke doelgroep. Er is zelfs een glijbaan waarop je bijna recht naar beneden gaat. Daarnaast zijn er een aantal glijbanen waarvan je met een band afglijdt. Hierdoor kun je tegelijk met je vrienden of familie van de baan af. Naast de glijbanen is er ook in dit park een waterspeeltuin voor kinderen en zijn er genoeg plaatsen waar je als ouder kunt relaxen.

Ook het Western Water Park is gewoonlijk dagelijks geopend van 10:00 uur s’ochtends tot 17:00 uur s’middags. Ook hier plakken ze daar tijdens juli en augustus een uurtje aan vast, het park is dan tot 18:00 uur geopend. Let op dat het park alleen geopend is van begin mei tot eind oktober. Naast de openingstijden komen ook de entreeprijzen overeen, €34 per ticket (leeftijd 11 tot 64).

Hidropark Mallorca

Naast Aqualand S’Arenal en het Western Water Park wordt vaak Hidropark genoemd als het gaat om waterparken op Mallorca. Echter is Hidropark wat ons betreft niet te vergelijken met de andere twee parken. Dit park is een stuk kleiner en niet geschikt voor jongeren. Er zijn in het park verschillende glijbanen, deze zijn voornamelijk geschikt voor kinderen tot en met 12 jaar.

Wanneer je reviews van dit park leest merk je dat deze vaak negatief zijn. Dit komt doordat (ondanks dat het park kleiner is) de entreeprijs vrijwel gelijk is aan dat van andere grote parken. Daarnaast moet je in het park voor vrijwel alles bijbetalen, denk hier bijvoorbeeld aan ligstoelen en toiletten. Ook wordt vaak genoemd dat het personeel onvriendelijk is.

Reguliere tickets voor Hidropark op Mallorca kosten €29,95 per persoon. Kinderen tussen de 3 en 10 jaar en gepensioneerden kunnen tickets krijgen voor €19,95. Tijdens juli en augustus is het park geopend van 10:00 tot 18:00 uur. Tijdens de andere zomermaanden (mei, juni, september en oktober) kun je hier van 10:30 tot 17:00 uur terecht.

Ook wij zouden een bezoek aan Hidropark Mallorca niet aanraden, kies liever voor Aqualand S’Arenal of het Western Water Park!

Meer waterparken op Mallorca?

Naast de drie grootste waterparken zijn er op Mallorca ook een hoop kleinere waterparken. Tijdens de schoolvakanties kan het toch de moeite waard zijn om een van de kleine parken te bezoeken. Dit komt omdat je hier een stuk korter staat te wachten voor de glijbanen. Deze waterparken zijn een aanvulling op het hotel voor de gasten.

Splash World

Met twee zwembaden, vijf kinderbaden en verschillende glijbanen behoort Splash World tot de grootste waterparken die bij een hotel horen. Gasten van de Globales Bouganvilla zullen zich hier uren vermaken, zeker met jonge kinderen. Ondanks de velen faciliteiten voor jonge kinderen zullen ook jongeren zich hier prima vermaken. Ook voor hen zijn er een aantal glijbanen.

Twisted Water Park

Het Twisted Water Park is een waterpark dat enkel toegankelijk is voor gasten van het Fergus hotel. Ook dit is een enorm waterpark met verschillende zwembaden, kinderbaden en grote glijbanen. In totaal vind je hier negen glijbanen. Volgens het park zelf kun je op de steilste baan een snelheid van 60 kilometer per uur halen.

Veelgestelde vragen

Concluderend wil ik zeggen dat je in al de bovengenoemde waterparken een enorm leuke dag kunt hebben. Het 'leukste' waterpark op Mallorca is voor iedereen anders.
Wat is het leukste waterpark op Mallorca?

Voor velen blijft Aqualand S’Arenal het leukste waterpark op Mallorca. Dit is het grootste waterpark, het aanbod aan attracties is variëren. Hierdoor is het park geschikt voor alle leeftijden. Helaas kan het tijdens de schoolvakanties erg druk worden in dit park, dit maakt een dagje weg een stuk minder leuk.

Wat is het grootste waterpark op Mallorca?

Het grootste waterpark op Mallorca is Aqualand S’Arenal. In dit park vind je meer dan vijftien glijbanen voor jong en oud. Daarnaast zijn er verschillende zwembaden en kinderspeeltuinen. Ook voor de ouders zijn er in dit park een hoop faciliteiten, zo zijn er genoeg ligbedden en een hoop plaatsen waar je iets te eten of drinken kunt halen.

Tot slot,

Concluderend wil ik zeggen dat je in al de bovengenoemde waterparken een enorm leuke dag kunt hebben. Het ‘leukste’ waterpark op Mallorca is voor iedereen anders. Een vriendengroep op examenreis heeft een andere voorkeur dan een jong gezin. Wij hopen dat dit artikel je geholpen heeft met het maken van een keus. Mocht je naar aanleiding van dit artikel vragen, opmerkingen of aanvullingen hebben kun je deze in de reacties achterlaten. Wij doen ons best om hier zo snel mogelijk op te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *