Meteen naar de inhoud
Home » Ibiza » Wat is het leukste waterpark op Ibiza?

Wat is het leukste waterpark op Ibiza?

  • door

Zeker in het hoogseizoen kan het op Ibiza extreem warm worden. Wanneer je al een aantal dagen aan het strand of zwembad ligt kan het zijn dat je ergens anders verkoeling wilt zoeken. Ouders van jonge kinderen komen vaak snel uit bij een waterpark. Op Ibiza staan twee waterparken die je kunt bezoeken, maar wat is dan de leukste?

Aqualandia is op dit moment het enige waterpark dat je kunt bezoeken op Ibiza. Dit park is niet heel groot en richt zich enkel op gezinnen met jonge kinderen. Wij hopen dat ‘Aquamar’ zijn deuren binnenkort weer opent, dit is (wat ons betreft) het grootste en leukste waterpark op Ibiza. Helaas is dit park op dit moment tijdelijk gesloten.

Aqualandia

Aqualandia is zoals genoemd het enige park dat op dit moment publiek toegankelijk is. Echter is dit wel een domper voor de jongeren die op zoek zijn naar wat actie. Het park focust zich enkel op gezinnen met jonge kinderen.

Om die reden staan er een aantal kleine korte glijbanen waaronder een korte vierbaansglijbaan waar vier personen naast elkaar vanaf kunnen en een spiraalvormige glijbaan waar je met een band vanaf kan. Gelukkig is er wel een groot diep zwembad waar ook de wat grotere kinderen zich kunnen vermaken. Natuurlijk zijn er op het park ook een aantal horecagelegenheden.

In het hoogseizoen (de zomer) is dit park dagelijks geopend.

Sirenis Aquagames op Ibiza

Sirenis is een luxe resort op Ibiza, hierbij hoort ook een waterpark. Echter is dat waterpark enkel toegankelijk voor gasten van het resort, je kunt hier geen dagtickets kopen.

Gasten van het resort kunnen genieten van zo’n tien grote glijbanen, deze banen zijn geschikt voor iedereen. Er zijn stijle banen met spiralen en stijle afdalingen. Voor de echte thrill seekers is er een baan met een vrije val. Je gaat dan op een plaat staan die wegzakt, je valt vervolgens een aantal meter naar beneden.

Gelukkig zijn er ook rustigere glijbanen en zelfs glijbanen voor de aller jongste. Speciaal voor die laatste is er zelfs een groot speeltoestel geplaatst met daarbij een aantal korte glijbanen. Van buiten lijkt het toestel op een soort pirateneiland. Kinderen en jongvolwassen kunnen zich uren vermaken in dit park.

Aquamar

Aquamar is het grootste waterpark van Ibiza. Om die reden is het voor velen een teleurstelling dat het park op dit moment gesloten is. Tijdens de corona periode moest het park noodgedwongen sluiten. Inmiddels zijn er ingangen en borden dichtgetimmerd. Wij verwachten dat het park op korte termijn niet open gaat. Het is maar de vraag of dit in de toekomst überhaupt nog gaat gebeuren.

Wanneer het park weer opent is het wél de moeite waard om het te bezoeken. In het park zijn verschillende glijbanen voor jong en oud. Mijn persoonlijk favoriet is de ‘Black Hole’, dit is de steilste glijbaan van het park waar je snelheden van boven de 50km/u kunt halen. Naast glijbanen zijn er in het park ook verschillende zwembaden. Daarnaast zijn er verschillende horecagelegenheden met picknicktafels, je mag hier ook je eigen lunch nuttigen.

Geen geschikt waterpark gevonden?

Het is vandaag de dag niet voor iedereen mogelijk om een waterpark te bezoeken op Ibiza, enkel gezinnen met jonge kinderen kunnen hier terecht. Gelukkig zijn er op Ibiza andere plaatsen waar je verkoeling kunt zoeken. Er zijn op Ibiza verschillende stranden
Strand, Ibiza

Het is vandaag de dag niet voor iedereen mogelijk om een waterpark te bezoeken op Ibiza, enkel gezinnen met jonge kinderen kunnen hier terecht. Gelukkig zijn er op Ibiza andere plaatsen waar je verkoeling kunt zoeken. Er zijn op Ibiza verschillende stranden, dit zijn mijn favorieten:

Aigua Blanques

Wat ons betreft behoort Aigua Blanques absoluut tot de mooiste stranden van Ibiza. Wij zijn niet de enige die hier zo over denken, ook de bij de bevolking op Ibiza is dit strand favoriet. Zeker s’ochtends (tijdens de zonsopgang) en s’middags is het een geweldige plek om te genieten van de zon, rotsen en het water. Aan het einde van de middag trekt de zon weg, houd hier dus rekening mee.

Het grootste voordeel aan dit strand is dat het hier zelfs in de piekmaanden weinig toeristen komen. Dit komt omdat het strand lastig te bereiken is. Je kunt het strand enkel over een zandweg bereiken met een auto. Mocht je over een auto beschikken raadt ik aan het strand te bezoeken. Het is goed om te weten dat dit strand officieel een naaktstrand is, in de praktijk is het gemixt. Met name aan de zijkant van het strand vind je de nudisten.

Cala Bassa

In tegenstelling tot Aigua Blanques is Cala Bassa wel een drukbezocht strand. Het strand is met name populair onder toeristen vanwege de grootte en de velen voorzieningen en het helder blauwe water. Hoewel er dus met name toeristen komen kun je hier in het weekend ook locals tegenkomen.

Op het strand kun je natuurlijk bedden en parasols huren, daarnaast zijn er toiletten, douches en kleedkamers. Er zijn op en rondom het strand een hoop bars en restaurant waar je kunt genieten van een koude cocktail.

Het strand is makkelijk te bereiken en er zijn genoeg parkeerfaciliteiten. Je kunt het strand ook goed bereiken met de bus of ferry. Overdag is hier een strandwachter en reddingsbrigade aanwezig. Dit zorgt ervoor dat je hier veilig kunt zwemmen. Ook voor ouderen en mindervaliden is dit een geschikt strand.

Tot slot,

Wanneer je graag een groot waterpark wilt gaan bezoeken ben je op Ibiza dus (tenzij je in het Sirenis resort verblijft) niet op het juiste adres. Zoals genoemd kun je met jonge kinderen terecht bij ‘Aqualandia’, voor jongvolwassenen houdt het helaas op. Hen raad ik aan een van de velen stranden op Ibiza te bezoeken. Waterparken heb je (bijna) overal, stranden als op Ibiza zijn soms lastig te vinden.

Ik hoop dat je iets gehad hebt aan dit artikel waarin ik de verschillende waterparken op Ibiza met je deel. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben kun je deze hieronder achterlaten. Wij doen ons best om hier zo snel mogelijk op te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *