Meteen naar de inhoud
Home » Algemene informatie » Wat heb je nodig voor een vakantie naar Spanje?

Wat heb je nodig voor een vakantie naar Spanje?

  • door

Iedereen kent het wel. Je bent net onderweg naar een welverdiende vakantie en bedenkt je dat je jouw paspoort thuis hebt laten liggen. Je haast je terug en redt het vliegtuig nog maar net! Om dit te voorkomen hebben wij een checklist gemaakt met spullen die je niet moet vergeten wanneer je op vakantie naar Spanje gaat. Kortom, wij beantwoorden de vraag: Wat heb je nodig voor een vakantie naar Spanje?

Het is natuurlijk belangrijk dat je in ieder geval je reisdocumenten meeneemt. Daarnaast raden wij aan om geneesmiddelen, zonnebrand, zwemkleding, een zonnebril en een tas of rugzak mee te nemen. Ook raden wij aan een camera mee te nemen.

Wat moet je meenemen op een vakantie naar Spanje?

Wat heb je nodig voor een vakantie naar Spanje?
  • Reisdocumenten: Het belangrijkst onderdeel van deze lijst zijn natuurlijk reisdocumenten. Zonder ID-kaart of paspoort heb je kans dat je het land niet in komt. Zorg dus dat elke reiziger deze bij heeft. Daarnaast is het belangrijk om een rijbewijs bij te hebben wanneer je wilt rijden of een auto wilt huren. Houd er rekening mee dat je bij veel bedrijven minimaal 21 moet zijn om een auto te kunnen huren.
  • Geneesmiddelen: Voor mensen die dagelijks of wekelijks medicatie nodig hebben is dit natuurlijk logisch. Maar ook voor mensen die niet vast aan de medicatie zitten is het slim om een aantal geneesmiddelen mee te nemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan paracetamol, tabletten tegen reisziekte of ORS-poeder. Daarnaast is het ook verstandig om een aantal pleisters mee te nemen. Je weet immers nooit wat er kan gebeuren.
  • Zonnebrand: In de lente en zomer schijnt in Spanje vrijwel altijd de zon. Het is belangrijk dat je jezelf hier goed tegen beschermd. Zorg er daarom voor dat je genoeg zonnebrand meeneemt.
  • Zonnebril: Naast zonnebrand is het slim om een zonnebril mee te nemen. Naast het feit dat het vervelend is als de zon in je ogen schijnt is dit ook schadelijk voor je ogen, zeker wanneer de zon zo fel schijnt als in Spanje.
  • Zwemkleding: Wanneer je in de zomer naar Spanje gaat is het hier erg warm. Op sommige plekken loopt de temperatuur op tot wel 40° graden. Je hebt dan wel behoefte aan een frisse duik. Ook wanneer je niet aan de kust verblijft raad ik aan zwemkleding mee te nemen. In veel steden vind je een hoop zwembaden en waterparken.
  • Tas of rugzak: Of je nou een stedentrip of actieve wandelvakantie geboekt hebt, een rugzak komt altijd goed van pas. Wanneer je op vakantie gaat naar een grote stad raden wij aan een ‘anti-diefstal’ rugzak mee te nemen. Met deze tas zorg je ervoor dat zakkenrollers geen kans hebben om in je tas te komen. Mocht je nog niet zo’n rugzak hebben kun je deze bestellen via bol.com.
  • Camera: Zowel in de steden als in de Spaanse natuur zijn er geweldige plekken en uitzichten. Wanneer je hier bent is het leuk om foto’s te maken zodat je later herinneringen hebt aan de vakantie. Wanneer je een goede camera op je telefoon hebt is een aparte camera natuurlijk niet nodig.

Algemene tips voor een vakantie naar Spanje

Naast de spullen die je tijdens een vakantie in Spanje nodig hebt hebben wij een aantal algemene tips opgesteld. De cultuur in Spanje is anders dan de cultuur in Nederland. Voor je vertrekt is het handig om een aantal zaken door te lezen. Zo kom je niet voor verassingen te staan. Wat is bijvoorbeeld het alarmnummer? En waar kan ik naar het ziekenhuis indien nodig? Maar ook, hoeveel fooi moet ik geven? Of hoe kan ik een auto huren?

Noodsituaties

Ook in Spanje is het algemene noodnummer 112. Dit nummer kun je net als in Nederland bellen wanneer je in een noodsituatie bevindt. Aan de telefoon spreken ze naast Spaans vaak ook Engels. Het noodnummer om direct de politie aan de lijn te krijgen is 091, voor de ambulance is dat 061 en voor brandweer kun je bellen met 080. Let erop dat ook dit noodnummers zijn. Geen spoed maar wel politie nodig? Naast langsgaan op het bureau kun je 902-102-112 bellen, hier kun je aangifte doen. Na een telefonische aangifte moet je binnen 48 uur de aangifte bevestigen op het bureau.

Ziekenhuizen en EHBO

Spanje staat namelijk op de 7e plek van de wereld als het gaat om gezondheidszorg. Ter vergelijking, Nederland staat op de 17e plaats.

Het is nooit leuk als je iets overkomt in het buitenland, gelukkig zit het in Spanje qua gezondheidszorg wel goed. Spanje staat namelijk op de 7e plek van de wereld als het gaat om gezondheidszorg. Ter vergelijking, Nederland staat op de 17e plaats. Daarnaast zijn er in Spanje 15 ziekenhuizen die behoren tot de beste van de wereld.

Zorg voordat je vertrekt dat je weet hoe het zit met de verzekering. Mocht je onverhoopt gebruik moeten maken van de gezondheidszorg in Spanje is het een geruststellende gedachte dat de verzekering dit vergoed.

Auto huren

Er zijn in Spanje verschillende partijen waarbij je een auto kunt huren. De grootste partijen zijn Sunny Cars en Rentalcars. Wanneer je tijdens het hoogseizoen op reis gaat is het verstandig om vooraf een auto te reserveren, zo voorkom je een teleurstelling op het vliegveld. Je kunt de huurauto’s in de meeste gevallen ophalen op het vliegveld en deze hier ook weer terug brengen.

Voor het huren van een auto moet je bij veel partijen minimaal 21 jaar oud zijn. Daarnaast eisen bedrijven vaak dat je minimaal één jaar in het bezit bent van een rijbewijs. Ook zijn er bedrijven die willen dat je minimaal twee of drie jaar in het bezit bent van een rijbewijs.

Fooi in Spanje

In restaurants en cafés is het in Spanje gebruikelijk om zo’n 5% fooi te geven. Veel mensen kiezen ervoor om (net als in Nederland) het bedrag naar boven af te ronden of wat kleingeld achter te laten op de tafel. Naast obers verwachten ook parkeerwachters en gidsen een fooi, deze mensen kun je simpelweg wat kleingeld geven. Als laatst is het ook gebruikelijk om taxichauffeurs een fooi te geven. Als je dit wilt doen kun je het bedrag naar boven afronden.

Veelgestelde vragen

Wat heb je in Spanje in de auto nodig?

In tegenstelling tot in Nederland is het in Spanje verplicht om zowel een gevarendriehoek als veiligheidshesje in de auto te hebben. Daarnaast is het ook verplicht om een reserveband of een bandenreparatieset in de auto te hebben. Naast dat het verplicht is, is het ook gewoon veilig om deze spullen mee te nemen.

Is een vakantie naar Spanje duur?

Vakantie is nooit goedkoop: vliegtickets, overnachtingen en restaurants zorgen ervoor dat de kosten snel kunnen oplopen. Gelukkig is een vakantie naar Spanje relatief goedkoop omdat de prijzen hier een stuk lager zijn dan in Nederland. Echter kun je het zo gek maken als je wilt: een weekend feesten op Ibiza is een stuk duurder dan cultuur snuiven in Sevilla.

Tot slot,

Ik hoop dat je iets gehad hebt aan dit artikel waarin ik de vraag: ‘Wat heb je nodig voor een vakantie naar Spanje?’ beantwoord. Daarnaast hoop ik dat je iets hebt aan de algemene tips. Mocht je nog vragen, opmerkingen of aanvullingen hebben horen wij dat graag. Je kunt deze achterlaten in de reacties onder dit artikel. Wij doen ons best om hier zo snel mogelijk op te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *