Meteen naar de inhoud
Home » Valencia » De 3 beste uitgaansbuurten in Valencia

De 3 beste uitgaansbuurten in Valencia

  • door

Uitgaan is misschien niet iets waar je gelijk aan denkt als je in Valencia bent. Toch zijn er in Valencia veel uitgaansgelegenheden, zo zijn er verschillende cafés en kroegen verspreid over verschillende wijken waar hele nachten gefeest kan worden. Ook worden er in Valencia verschillende openluchtfeesten georganiseerd en zijn er langs de boulevard openluchtclubs.

Uitgaan in Valencia is niet iets wat jaren geleden al vanzelfsprekend was. In de afgelopen jaren zijn er steeds meer uitgaansgelegenheden bijgekomen in Valencia. Dit komt doordat er steeds meer toeristen op Valencia af komen die het wel zien zitten om een avondje uit te gaan.

Ruzafa

Ruzafa is de place to be als het gaat om uitgaan in Valencia, dit is een soort hippie wijk midden in Valencia. In de zomermaanden zijn hier bijna elke avond theatervoorstellingen en optredens van hippe bands. Er is muziek in alle stijlen, voorbeelden hiervan zijn salsa, hiphop, jazz, flamenco en opera. De clubs en discotheken openen hun deuren vaak pas na 00:00 uur, een aanrader is om je eerste drankjes bij El Carmen te nuttigen.

Ruzafa is een van de hipste wijken in Valencia. Niet alleen s’avonds is hier veel te beleven, ook overdag is hier veel te doen. Er zijn veel kleine boetiekjes en verschillende (vintage) winkels. Ook vind je hier de betere restaurants uit Valencia waar je kunt genieten van de beste Spaanse tapas en paella.

El Carmen

In de wijk El Carmen vind je veel gezellige terrasjes, hier kan je Spaanse tapas eten of genieten van een goede paella. Dit is de perfecte wijk om je avond te beginnen, live muziek wordt hier al vanaf het begin van de avond afgespeeld. In El Carmen begint het nachtleven al vanaf 23:00 uur, waar in de rest van Valencia de clubs en discotheken pas tussen 1 en 2 uur openen.

Hoewel het in El Carmen al vroeg gezellig is houdt dit ook eerder op dan in de rest van Valencia. De clubs sluiten hier rond 3:00 uur. Het is daarom aan te raden om in een van de andere wijken een gelegenheid op te zoeken als je nog niet uit gedanst bent.

Canovas

In de buurt van de Stad van Kunsten en Wetenschappen vind je deze wijk, hier kan je genieten van de Spaanse specialiteiten. Zo kan je hier genieten van een “Agua de Valencia”, dit is een traditioneel drankje uit Valencia. Het is een soort cocktail met sinaasappelsap, cava, likeur en wodka of gin. Als je in Valencia bent kan je niet thuiskomen zonder dit geprobeerd te hebben.

Een andere Spaanse specialiteit zijn Gin Tonics. Hoewel we deze in Nederland ook kennen bestel je in Spanje tientallen verschillende soorten. Vooral de locals zijn dol op dit drankje.

Feesten in de openlucht

In Valencia zijn er ook veel uitgaansgelegenheden in de buitenlucht, je vindt deze vooral op het strand en bij de stad van Kunsten en Wetenschappen.

Uitgaansgelegenheden bij het strand zijn vaak wat prijziger dan de andere gelegenheden in Valencia. Houd er rekening mee dat niet alleen je drankjes duurder zijn, ook de entreeprijzen liggen vaak een stuk hoger. Bij het Las Arenas strand vind je de meeste horecazaken waar je tot vroeg in de ochtend kan feesten, dit is tevens ook het drukstbezochte strand van Valencia.

Ook bij de Stad van Kunsten en Wetenschappen worden zomers vaak openluchtfeesten gehouden. Door het futuristische uiterlijk van de stad voelt het alsof je aan het feesten bent in de toekomst. Hier uitgaan is een geweldige ervaring die je waarschijnlijk niet snel zal vergeten. Ook hier moet je er rekening mee houden dat het niet de goedkoopste avond gaat worden.

Uitgaan in het centrum of bij het strand?

Er is niet echt één antwoord op deze vraag, het ligt een beetje aan je persoonlijke voorkeur. Uitgaan aan de boulevard geeft je het echte vakantiegevoel terwijl je tijdens het feesten in centrum vaker locals tegen zal komen. Een ander voordeel van uitgaan in de stad is dat het hier goedkoper is, ook zijn er meer restaurants waar je s’avonds kunt eten.

Hoe duur is uitgaan in Valencia

Gemiddeld kost een biertje in Valencia €2,45 euro, je zal na een avond uitgaan merken dat de prijzen nogal verschillen. In de buurt van het centrum ben je in clubs vaak ietsjes minder kwijt, in verhouding tot de Nederlandse prijzen is dit erg goedkoop. Bij de clubs en feesten die buiten gehouden worden zal je merken dat je meer kwijt bent, dit komt door de locatie. De openluchtfeesten worden vaak bij het strand gehouden, omdat dit een populaire en dure locatie is zijn de prijzen hoger.

Moet je entree betalen voor clubs is Valencia?

Dit kan, niet alle clubs vragen entreegeld. Vaak zie je dat de clubs rond de boulevard wel entree vragen terwijl clubs in het centrum dit niet altijd doen, net als de prijzen voor de drankjes komt dit dus door de populaire locatie.

Valencia is meer dan uitgaan

Wanneer je morgen wakker wordt na een gezellige nacht dansen is een wandeling door het Turia Park (Jardín del Turia) een aanrader. Het Turia Park is een drooggelegde rivier waar veel te beleven is, zo zijn er verschillende sportvelden, een dierentuin en verschillende musea aan de rand van het park. Ook zijn er in het park verschillende plekken waar je iets te eten of drinken kunt halen.

Het park is de perfecte plek om even bij te komen na een korte nacht en ondertussen toch nog wat te maken van je stedentrip. Meer informatie en de hoogtepunten van het park vind je hier.

Strand

Heb je er echt een lange nacht van gemaakt is een dagje strand misschien beter voor je. Valencia kent drie grote stranden: Las Arenas, La Patacona en het Malvarrosa strand. Al deze stranden zijn groot en op elk van deze stranden kun je rustig bijkomen. Bij Las Arenas en Malvarrosa vind je zelfs massagesalons op het strand waar je echt tot rust kan komen. Meer informatie over de stranden en de verschillen vind je hier.