Meteen naar de inhoud
Home » Sevilla » Hoe kan ik in Sevilla naar het strand?

Hoe kan ik in Sevilla naar het strand?

  • door

Veel Nederlandse toeristen kiezen ervoor om hun vakantie in Spanje door te brengen. Dit doen zij vanwege het warme klimaat en de geweldige steden waar Spanje over beschikt. Ook zijn er mensen die voor Spanje kiezen om eens lekker aan het strand te liggen. Sevilla beschikt echter niet over een strand, in dit artikel beantwoorden wij de vraag hoe je vanaf Sevilla toch bij het strand kunt komen.

Helaas beschikt Sevilla niet over een strand. De stad ligt enorm zuidelijk waardoor het gelukkig wel mogelijk is om vanaf de stad het strand te bereiken. De afstand tussen het strand en Sevilla is zo’n 100 kilometer, met de auto kost het bijna anderhalf uur om bij het strand te komen.

Wat zijn de mooiste stranden in de buurt van Sevilla?

Hoewel Sevilla dus niet beschikt over een strand zijn er in de omgeving wel plaatsen te vinden met een strand.

Hoewel Sevilla dus niet beschikt over een strand zijn er in de omgeving wel plaatsen te vinden met een strand. Verschillende stranden die je kunt bezoeken zijn Chiclana de la Frontera, Playa de Bolonia of Playa Matalascañas.

Chiclana de la Frontera

Chiclana de la Frontera is de beste keus wanneer je beschikt over een (huur-)auto. Dit komt omdat het strand lastig te bereiken is met het openbaar vervoer. Met de auto is het wel goed te doen, je bent dan zo’n 1,5 uur onderweg.

Het strand zelf is niet te druk, zelfs op de warmste zomerdagen is het strand niet overvol. Op het strand zijn de standaard faciliteiten te vinden, zo zijn er ligbedden en parasols te huur en zijn er een aantal kraantjes om het zand van je lichaam te spoelen.

Playa de Bolonia

Wanneer je niet beschikt over een auto raden wij een ander strand aan, Playa de Bolonia. Dit strand is wel goed te bereiken met het openbaar vervoer. Ook dit strand is meestal vrij rustig.

Je maakt gebruik van de trein om bij het strand te komen. De totale reistijd is iets minder dan twee uur, dit is inclusief tien minuten die je loopt van het station naar het strand. De totale kosten hiervoor zijn €16 per persoon.

Playa Matalascañas

Ook Playa Matalascañas is een goede optie wanneer je niet beschikt over een auto. Dit is het strand dat het dichtst bij Sevilla ligt en dus het snelst te bereiken is. Op het strand zijn verschillende faciliteiten aanwezig waaronder ligbedden, parasols en kraantjes om het zand van je voeten te spoelen.

Bij het strand vind je Nationaal Park Doñana. Dit park zit vol met dieren, moerassen en groene dennenbossen. Mocht je tijd en zin hebben is een bezoek aan het park echt een aanrader!

Zonnen in Sevilla

Hoewel er geen strand aangelegd is in Sevilla kun je er toch zonnen.
Guadalquivir, Sevilla

Hoewel er geen strand aangelegd is in Sevilla kun je er toch zonnen. Door Sevilla stroomt de Guadalquivir rivier, deze is maar liefst 657 kilometer lang. Aan deze rivier grenzen een hoop grasvelden waar je kunt zonnen. Zwemmen in deze rivier wordt echter niet aangeraden, wel kun je een kano of boot huren om daarmee de rivier op te gaan.

Waar kan ik zwemmen in Sevilla?

Naast de zee zijn er een hoop andere plekken waar je kunt zwemmen, hierbij kun je denken aan een zwembad. Ook in Sevilla zijn er een aantal openbare zwembaden waar je terecht kunt wanneer het hotel waarin je verblijft niet beschikt over een zwembad.

Zwemmen bij de universiteit in Sevilla

Tijdens de zomermaanden is het buitenbad van de universiteit in Sevilla gewoon geopend voor iedereen. Het is een buitenbad zoals je zou verwacht, het is geen enorm klein of groot bad. Buiten het hoogseizoen wordt dit bad gebruikt voor zwemlessen.

Een dag pas voor het zwembad kost €10 per persoon. Dit maakt het (met uitzondering van de gemeentelijke zwembaden) een van de goedkoopste zwembaden in Sevilla.

Occo Ocean Club Sevilla

Het meest exclusieve ‘zwembad’ in Sevilla is de Occo Ocean Club. In totaal is deze club meer dan vierduizend vierkante meter groot. De luxe club beschikt over een zout water zwembad, mediterraan restaurant en zelfs een cocktail service!

Entree voor de club kost €25 per persoon. Dit bedrag is inclusief een drankje, lounge bed en handdoek service. Om de exclusiviteit van de club te waarborgen zijn er enkel volwassenen welkom (adults only).

Guadalpark

Net buiten Sevilla vind je het Guadalpark, een enorm waterpark. Het park beschikt over verschillende zwembaden, meer dan vijf glijbanen, een wildwaterbaan, jacuzzi’s en zelfs een waterspeeltuin voor de allerkleinste. Genoeg te doen dus. Voor de ouders zijn er op het park ligbedden te huur. Daarnaast zijn er verschillende faciliteiten waar iets te eten gehaald kan worden, dit zijn vaak ongezonde maaltijden.

Normaal gesproken is het park geopend van 12:00 tot 19:00 uur. Tickets voor het park kosten €25 euro voor kinderen boven de 1.40. Kinderen tussen de 90 centimeter en 1.40 moeten €16,50 betalen. Ouders hoeven slechts €14 per persoon te betalen.

Gemeentelijke zwembaden

Bovengenoemde zwembaden richten zich met name op toeristen, hierdoor zijn deze vaak vrij duur. In Sevilla zijn ook een aantal gemeentelijke zwembaden te vinden.

Bovengenoemde zwembaden richten zich met name op toeristen, hierdoor zijn deze vaak vrij duur. In Sevilla zijn ook een aantal gemeentelijke zwembaden te vinden. Hier komt voornamelijk lokale bevolking, echter zijn toeristen hier ook gewoon welkom.

Zoals genoemd zijn er verschillende zwembaden waar je uit kunt kiezen. Wij raden Centro Deportivo Rochelamberte aan, je vindt dit zwembad in de wijk Rochelambert. Dit zwembad is van dinsdag tot en met zondag geopend. Een bezoek aan een van de gemeentelijke zwembaden is dus een stuk goedkoper. Je kunt hier terecht vanaf €5 per persoon. Het nadeel van deze baden is dat deze allemaal net buiten het centrum liggen.

Veelgestelde vragen

Wat is de afstand tussen Sevilla en het strand?

Er zijn verschillende stranden in de buurt van Sevilla. Het dichtstbijzijnde strand is Playa Matalascañas en ligt op 100 kilometer van de stad. Met de auto doe je er een uur en 15 minuten over om bij het strand te komen.

Wat moet ik meenemen naar strand in Sevilla?

De belangrijkste dingen die je mee moet nemen naar het strand zijn handdoeken, zwemkleding en zonnebrand. Daarnaast kun je een boek of bal meenemen om je op het strand te vermaken. Waardevolle spullen kan je het beste thuislaten.

Tot slot,

Er zijn dus verschillende stranden waar je naartoe kunt gaan tijdens je verblijf in Sevilla. Daarnaast zijn er ook andere opties waaronder waterparken of openbare zwembaden.

Wij hopen dat je iets gehad hebt aan dit artikel over de stranden in de buurt van Sevilla. Mocht je nog vragen, opmerkingen of aanvullingen hebben kun je deze hieronder via een reactie achterlaten. Wij doen ons best om hier zo snel mogelijk op te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *