Meteen naar de inhoud
Home » Mallorca » Wat kun je doen op Mallorca als het regent?

Wat kun je doen op Mallorca als het regent?

  • door

Mallorca wordt voornamelijk bezocht vanwege de geweldige wandelingen die je hier door de natuur kunt maken. Echter is het (zeker tijdens de herfst en de winter) niet altijd droog op het eiland. Je kunt met een paraplu toch een wandeling maken maar dit is zeker niet ideaal. Gelukkig zijn er ook genoeg dingen te doen op Mallorca waarbij je geen last hebt van de regen.

Wanneer het regent kun je een bezoek brengen aan de indrukwekkende kathedraal in Palma de Mallorca. Toch genieten van de natuur? Kies dan voor een droge tour door de grotten. Met kinderen raden wij een bezoek aan het aquarium in Palma aan. Sportliefhebbers kiezen voor een bezoek aan de Rafa Nadal Xperience.

Kathedraal ‘La Seu’ in Palma de Mallorca

Kathedraal 'La Seu' in Palma de Mallorca is een van de indrukwekkendste bouwwerken op het eiland.
Kathedraal La Seu, Mallorca

Kathedraal ‘La Seu’ in Palma de Mallorca is een van de indrukwekkendste bouwwerken op het eiland. De bouw van de kathedraal begon in 1229 en werd pas na meer dan 300 jaar in 1601 afgerond. Antoni Gaudí, een bekende Spaanse architect was betrokken bij de verbouwing van de kathedraal tijdens de 20e eeuw. Inmiddels is de kathedraal een geliefde plek onder de toeristen, maar ook onder de bevolking. Zelfs wanneer je niet van plan bent om tickets te kopen raden wij aan langs de kathedraal te lopen en te genieten van dit bijzondere bouwwerk.

De kathedraal is van maandag tot en met vrijdag geopend van 10:00 tot 17:15 uur. Ook op zaterdag is de kathedraal geopend. Je kunt er dan van 10:00 tot 14:15 uur terecht. De tickets zijn verkrijgbaar vanaf €9 per persoon (volwassenen). Wanneer je vooraf online tickets koopt hoef je niet in de rij te staan. Dit kan veilig en snel via Tiqets.

Grotten

Mallorca staat bekend om zijn geweldige natuur, bij deze natuur horen ook de grotten. Er zijn vele grotten te vinden op het eiland, waaronder de Cuevas del Drach, de Cuevas de Arta en de Cuevas del Hams.

De Cuevas del Drach zijn waarschijnlijk de bekendste grotten van Mallorca en zijn gelegen in het oosten van het eiland. Deze grotten zijn beroemd om hun heldere ondergrondse meren, hun uitgestrekte kalkstenen gangen en hun indrukwekkende stalactieten en stalagmieten. Er is ook een muziek- en lichtshow die bezoekers kunnen bijwonen terwijl ze door de grotten wandelen.

In het algemeen zijn de grotten op Mallorca een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in geologie, natuur en historie. Het is een unieke ervaring om de ondergrondse wereld te ontdekken en te genieten van de prachtige formaties die door miljoenen jaren van geologische processen zijn gevormd.

Bellver Castle

Bellver Castle is een andere populaire bezienswaardigheid in Palma. Het kasteel is in 1300 gebouwd in opdracht van koning Jacobus II, de toenmalige koning van Mallorca. Destijds is het kasteel door het leger in gebruik genomen. Later werd besloten hier ook gevangenen op te sluiten. Tegenwoordig dient het kasteel enkel nog als historische bezienswaardigheid.

Vanaf het kasteel heb je een geweldig 360º uitzicht over Mallorca, je kunt aan alle kanten kijken. Het kasteel is van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 10:00 tot 19:00 uur. Ook op zondag kun je een bezoek brengen, dit kan van 10:00 tot 15:00 uur. Tickets voor het kasteel kosten €4 per persoon.

Palma Aquarium

Palma Aquarium is een grote aquarium-attractie gelegen in Palma de Mallorca, Spanje. Het aquarium bevat meer dan 8.000 dieren, waaronder haaien, dolfijnen, zeepaardjes, roggen, octopussen, schildpadden en tal van andere soorten mariene dieren. De tentoonstellingen zijn ontworpen om een echte onderwateromgeving te creëren, waardoor bezoekers het gevoel hebben dat ze zich onder water bevinden.

Het aquarium is door de weeks geopend van 10:00 tot 15:30 uur. Daarnaast het aquarium ook in het weekend geopend van 10:00 tot 17:30 uur. Tickets kosten €27,50 per groep (maximaal 10 personen) en zijn te verkrijgen via Tiqets. Wanneer je de tickets vooraf online besteld voorkom je mogelijke wachtrijen.

Musea

Een museumbezoek is met regen echt een aanrader. Op Mallorca zijn een aantal verschillende musea te vinden waaronder de Rafa Nadal Xperience en Es Baluard.

Rafa Nadal Xperience

Het bekendste en meest bezochte museum op Mallorca is het Rafa Nadal museum. Een interactief museum waar veel te beleven is, ‘Xperience’ zit niet voor niks in de naam. In het museum kun je verschillende sporten in VR uitvoeren. Tennis, vliegen, fietsen, roeien en F1 rijden zijn voorbeelden van VR experiences in het museum. Voor velen is het skiën favoriet. Het gevoel dat de machine je geeft is alsof je echt van een berg af aan het skiën bent!

Het museum is dagelijks geopend. Op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 10:00 tot 15:00 uur. Op donderdag, zaterdag en zondag van 10:00 tot 17:00 uur. Tickets voor het museum kosten € Zeker met kinderen is een bezoek aan dit museum echt een aanrader.

Es Baluard

Es Baluard is een museum voor moderne kunst. Het museum werd opgericht in 2004 en is gevestigd in een gerenoveerd 16e-eeuws fort aan de haven van de stad. Het museum heeft een uitgebreide collectie van meer dan 2.000 kunstwerken, waaronder schilderijen en beeldhouwwerken. De collectie omvat werk van bekende kunstenaars uit Mallorca en Spanje, evenals internationale kunstenaars. Daarnaast heb je vanuit het museum een prachtig uitzicht over de stad en de haven van Palma.

Es Baluard is van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 10:00 tot 20:00 uur. Ook op zondag is het museum geopend. Je kunt het dan bezoeken van 10:00 tot 15:00 uur. Reguliere tickets kosten €6 per persoon. Op vrijdag mag je zelf bepalen wat je voor een ticket betaald, het minimum is €0,10.

Veelgestelde vragen

Hoe vaak regent het op Mallorca?

Gemiddeld regent het op Mallorca zo’n 110 dagen per jaar. Waar het tijdens de maanden juni tot en met oktober vaak droog blijft in Palma vallen er in het oosten en noorden nog regelmatig plaatselijke buien. Deze buien zijn kort en vaak valt er maar weinig neerslag. Tijdens de herfst en de winter kan het wel flink regenen op het eiland.

Wat is de beste tijd om naar Mallorca te gaan?

De lente is het beste seizoen om naar Mallorca te gaan. Je ontwijkt de hitte en drukte uit het hoogseizoen maar het is niet meer te koud om lekker te wandelen en naar het strand te gaan. Hoewel het tijdens de meivakantie al een stuk drukker is op het eiland kan dit niet tippen aan de maanden juli en augustus.

Tot slot,

Ik hoop dat je iets gehad hebt aan dit artikel en dat je ondanks de regen toch nog een leuke dag gaat hebben op Mallorca. Mocht je naar aanleiding van dit artikel vragen, opmerkingen of aanvullingen hebben kun je deze hieronder achterlaten. Wij doen ons best om hier zo snel mogelijk op te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *