Meteen naar de inhoud
Home » Ibiza » Wat te doen op Ibiza met regen?

Wat te doen op Ibiza met regen?

  • door

Op Ibiza schijnt doorgaans de zon. Toch kan het er regelmatig flink regenen, zeker in de herfst en de winter. Hoewel de meeste buien plaatselijk zijn en maar kort aanhouden komt het regelmatig met bakken uit de hemel. In dit artikel beantwoorden we de vraag wat je kunt doen wanneer het regent op Ibiza?

Je kunt een bezoek brengen aan één van de grotten op Ibiza, de lokale markt ‘Mercat Nou’ of een van de musea. Daarnaast kun je ook droog genieten in de bioscoop of ontsnappen uit een escape room. Natuurlijk kun je ook de hele nacht feesten in een van de clubs of een dagje bijkomen bij de wellness.

Grotten van Ibiza

Wat ons betreft is een bezoek aan de grotten op Ibiza de beste optie wanneer het regent.

Wat ons betreft is een bezoek aan de grotten op Ibiza de beste optie wanneer het regent. Zelfs wanneer het niet regent tijdens je verblijf raden wij aan één van de grotten te bezoeken. Op Ibiza zijn tientallen grotten waarvan enkele toegankelijk zijn voor toeristen.

Cova des Culleram is één van de mooiste grotten op het eiland. Je loopt over een moeilijk begaanbaar rots pad. In de rotsen zijn honderden keramische beeldjes gevonden die nu tentoongesteld worden in het archeologisch museum. In deze grot werd waarschijnlijk de Punische godin Tanit aanbeden.

Naast de Cova des Culleram zijn ook de Cova de Can Marcà, Cova des Vi en Cova Santa toegankelijk voor toeristen.

Musea op Ibiza

Ook op Ibiza zijn er meerdere musea te vinden. Zo kun je een bezoek brengen aan het archeologisch museum, museum Barrau of het Puget museum.

  • Het archeologisch museum: In het archeologische museum worden allerlei vondsten uit het verleden tentoongesteld. Deze vondsten zijn afkomstig uit de prehistorie tot de romeinse tijd. Naast de sieraden, munten en gereedschappen zijn hier ook de keramische beeldjes uit de grotten tentoongesteld. Dit museum is van dinsdag tot en met zondag geopend. Van dinsdag tot en met vrijdag van 9:00 tot 15:00 uur, in het weekend van 10:00 tot 14:00 uur.
  • Museu Barrau: Op de bergtop van Es Puig de Misa vind je museum Barrau. In dit museum worden verschillende schilderijen tentoongesteld geschilderd door internationaal erkende kunstenaar Barrau. Wanneer je van kunst houdt is dit museum echt een aanrader, ondanks dat het vrij klein is. Het museum is tijdens het hoogseizoen geopend van dinsdag tot en met zondag van 10:00 tot 14:00 uur. In het laagseizoen sluit het museum een half uur eerder.
  • Puget museum: In het Puget museum kom je erachter hoe Ibiza er vroeger uitzag. Daarnaast kun je hier 130 schilderijen bewonderen waaronder olieverfschilderijen en aquarellen, echt een aanrader! Dit museum is (met uitzondering van feestdagen) van maandag tot en met vrijdag geopend van 9:00 tot 14:30 uur.

Uitgaan op Ibiza

Ibiza staat natuurlijk bekend als het party eiland van Europa. Hoewel er een hoop feesten in de openlucht gehouden worden zijn er gelukkig ook een hoop clubs binnen. Perfect om te bezoeken op een regenachtige dag! De grote clubs als Ushuaïa en Pacha zijn in de buitenlucht. Gelukkig kun je terecht bij Hï Ibiza, een overdekte club waar je de hele nacht feest kunt vieren. Meer informatie over uitgaan op Ibiza vind je op deze pagina.

Shoppen bij de lokale markt ‘Mercat Nou’

Op Ibiza zijn helaas geen grote winkelcentra waar je droog kunt shoppen. Wel is er een lokale markt: ‘Mercat Nou’. Hoewel ook deze markt steeds toeristischer wordt komt de lokale bevolking hier nog steeds voor hun dagelijkse boodschappen. Er worden hier allerlei lokale producten verkocht die ook jij kunt proeven.

Het is de moeite waard om deze markt te bezoeken wanneer je op Ibiza bent. Toch moet je er niet te veel van verwachten, het blijft een kleine markt waar je vrij snel doorheen loopt.

Wanneer je met kinderen op vakantie bent is een bezoek aan het Aquarium Cap Blanc echt een aanrader.

Wellness en Spa op Ibiza

Heb je helemaal geen zin om actief te zijn en kwam je om op het strand te liggen? Je kunt er dan voor kiezen om een dagje naar de wellness of spa te gaan.

Heb je helemaal geen zin om actief te zijn en kwam je om op het strand te liggen? Je kunt er dan voor kiezen om een dagje naar de wellness of spa te gaan. Lekker bubbelen in de jacuzzi of stoom afblazen in de sauna, ook op Ibiza kan het. Bij de wat luxere hotels zit vaak een wellness, maar ook wanneer er bij het hotel waar je verblijft geen wellness kun je terecht bij deze luxe hotels. Je hoeft in de meeste gevallen niet in het hotel te slapen om gebruik te mogen maken van de wellness. Wel moet je hier natuurlijk voor betalen.

Andere activiteiten

Bioscoop

Ook op Ibiza zijn er bioscopen, naast de grote openlucht bioscoop zijn er gelukkig ook indoor bioscopen. De films worden voornamelijk afgespeeld in het Spaans en Engels. Wanneer de films in het Spaans zijn worden deze in het Engels ondertiteld. Er zijn twee bioscopen, eentje in Ibiza-stad en een in San Antonio.

Escape room

Daarnaast kan je ook ontsnappen uit een escape room op Ibiza. In Ibiza-stad is een bedrijf dat vier verschillende escape rooms aanbiedt: Mad Scientist, Wonderland, Sherlock en de Zombie Apocalypse! Reserveren voor één van de escape rooms kan op deze website.

Veelgestelde vragen

Hoevaak regent het op Ibiza?

Jaarlijks regent het op Ibiza zo’n 100 dagen. Hierin nemen we alle dagen mee waarop er regen valt, al duurt het maar een uurtje. Op Ibiza regent het met name plaatselijk, het komt regelmatig voor dat het aan de ene kant van het eiland hard regent terwijl aan de andere kant mensen aan het strand liggen.

Is het altijd warm op Ibiza?

Nee, het is zeker niet altijd warm op Ibiza. In de winter daalt de temperatuur tot zo’n 15° graden. Ook in de zomer is het niet altijd even warm. Doordat Ibiza een eiland is kan het hier hard waaien en is de temperatuur lager dan op het vaste land. Op warme dagen is het hier maximaal 30°.

Tot slot,

Ik hoop dat je iets gehad hebt aan dit artikel waarin ik uitleg wat je kunt doen wanneer het regent op Ibiza. Mocht je nog vragen, opmerkingen of aanvullingen hebben kun je deze in de reacties achterlaten. Wij doen ons best om hier zo snel mogelijk op te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *