Meteen naar de inhoud
Home » Sevilla » Waar kun je parkeren in Sevilla centrum?

Waar kun je parkeren in Sevilla centrum?

 • door

Iedereen kent het wel, je bent met de auto in een drukke stad en je kunt nergens een plekje vinden. Je blijft maar rondjes rijden om een parkeerplaats te zoeken. Sevilla is een grote stad waar het op sommigen plaatsen moeilijk is om een (betaalbare) parkeerplaats te vinden. Daarom beantwoord ik in dit artikel de vraag: Waar kun je parkeren in Sevilla centrum?

Er zijn veel mogelijkheden om te parkeren in het centrum. Zo zijn er een aantal parkeergarages waar je (tegen betaling) terecht kunt. Daarnaast zijn er boven de grond verschillende plaatsen waar je tegen betaling kunt parkeren. In de buurt van het centrum zijn een aantal plaatsen beschikbaar waar je gratis kunt parkeren.

Parkeergarages in het centrum van Sevilla

In het centrum van Sevilla zijn verschillende parkeergarages te vinden waar je de auto kwijt punt. Deze parkeerplekken zijn perfect voor de mensen die hun auto maximaal één tot twee dagen willen parkeren. Wanneer je de auto langer wilt parkeren raad ik aan een gratis parkeerplaats of een goedkopere parkeergarage buiten het centrum te zoeken.

 • Parkeergarage Paseo de Colón: Naar onze mening is dit de beste parkeergarage in het centrum van Sevilla. Wanneer je naar buiten loopt ben je gelijk omringd door verschillende restaurants en cafés. Vanaf de garage is het kort lopen naar de kathedraal.
 • Parking Saba Plaza de la Concordia: Deze parkeergarage ligt op zo’n zeven minuten van de Giralda. Voor deze garage betaal je €2,50 per uur. Daarnaast is er een mogelijkheid om een kaart voor 24 uur te kopen tegen een gereduceerd tarief.
 • Parking Magdalena: Deze parkeergarage is door de weeks van 7:00 tot 00:00 uur geopend. In het weekend en op feestdagen kun je hier van 8:00 tot 22:00 uur parkeren. Het gaat om een grote garage met zo’n 380 parkeerplekken. Wanneer je hier 24 uur parkeert kost dit €24,90.
 • Parking Plaza Nueva: Dit is een parkeergarage die door de kleine en smalle straatjes lastig te bereiken is. Het voordeel van deze parkeergarage is dat deze 24 uur per dag geopend is, je kunt dus diep in de nacht je auto gewoon ophalen of wegzetten.

Gratis parkeren in Sevilla

Wanneer je voor langere tijd in Sevilla verblijft is het verstandig om je auto te parkeren op een plaats waar je daar niet voor betaald. Maar waar kun je dan gratis parkeren in Sevilla?

Wanneer je voor langere tijd in Sevilla verblijft is het verstandig om je auto te parkeren op een plaats waar je daar niet voor betaald. In de buurt van het centrum van Sevilla zijn een aantal buurten waar dit mogelijk is.

 • De buurt van San Vicente: Het voordeel van parkeren in deze buurt is dat deze buurt goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. Je kunt vanaf de parkeerplaats dus gemakkelijk naar het centrum toe. Echter is het hier wel vrij druk, dit zorgt er aan de ene kant voor dat er weinig criminaliteit is. Aan de andere kant zorgt dit er ook voor dat je soms even moet zoeken naar een parkeerplekje.
 • De buurt van San Julián: Een andere plek waar je gratis kunt parkeren is net boven het centrum van Sevilla. Hier is het vaak wat rustiger. Het nadeel van deze plaats is dat er veel kleine en smalle straatjes, zeker met een grote auto is het lastig om hier doorheen te rijden.
 • De wijk El Fontanal: Dit is de beste plaats om gratis te parkeren wanneer je met de trein moet. De gratis parkeerplaatsen zijn te vinden in de buurt van het treinstation. Daarnaast is ook het stadscentrum goed bereikbaar, zowel te voet als met de bus.

“Gorrilla’s”

Net als in andere grote steden zijn er in Sevilla zogenoemde 'Gorrilla's'. Vaak zijn dit mensen uit kansarme gezinnen met weinig geld.

Net als in andere grote steden zijn er in Sevilla zogenoemde ‘Gorrilla’s’. Vaak zijn dit mensen uit kansarme gezinnen met weinig geld. Zij helpen je met inparkeren en vragen vervolgens om een klein fooitje. Deze mensen zijn vaak al blij met €0,50 of €1,00. Hoewel het gebruikelijk is om deze mensen een fooi te geven is dit absoluut niet verplicht.

Deze mensen beloven vaak dat zij op je auto passen en zorgen dat hier niks mee gebeurt. In praktijk gebeurt dit niet, wees je hiervan bewust.

Kort parkeren in Sevilla

De Spaanse overheid heeft verschillende parkeerzones ingesteld waar een maximum parkeertijd geldt. Dit zijn vaak drukbezochte plaatsen waar het lastig is om een parkeerplaats te vinden. In Sevilla werken ze met drie verschillende zones.

 • Blauwe zone: In deze zone mag je maximaal twee uur parkeren. Het tarief hangt af van de parkeertijd. Voor 35 minuten betaal €0,45, een uur parkeren kost je €0,75 en twee uur parkeren gaat je €1,70 kosten.
 • Groene zone: Er zijn in Sevilla maar weinig parkeerplaatsen in de groene zone te vinden. Mocht je toch een parkeerplekje vinden betaal je hier €0,65 voor een uur parkeren, twee uur parkeren kost je €1,20 en wanneer je de maximale tijd van drie uur parkeert kost dit €2.
 • Zee zone: In deze zone mag je maximaal één uur parkeren, dit kost €1,25. Wanneer je binnen 35 minuten vertrekt kost het je €0,60.

Rijden in Sevilla

Spanje staat erom dat het geen fijne plek is om auto te rijden, Sevilla is hierop zeker geen uitzondering.

Spanje staat erom dat het geen fijne plek is om auto te rijden, Sevilla is hierop zeker geen uitzondering. De kronkelende wegen zijn onoverzichtelijk en de Spaanse bestuurders rijden goed door. Er zijn veel eenrichtingswegen en er staat regelmatig file.

Wanneer je toch besluit met de auto door Sevilla te gaan rijden is het belangrijk dat je tijdens het rijden extra goed oplet. Daarnaast is het verstandig om Barrio Santa Cruz te vermijden, in deze wijk zijn de wegen slecht onderhouden.

Veelgestelde vragen over parkeren in Sevilla

Wat kost parkeren in het centrum van Sevilla?

Wanneer je wilt parkeren in het centrum van Sevilla zal dit je zo’n €20 per dag kosten. Dit bedrag kan hoger of lager zijn afhankelijk van de locatie en voorzieningen. Wanneer je geen hele dag gaat parkeren betaal je rond de €2 tot €3.

Wat moet ik weten als ik met de auto naar Sevilla ga rijden?

Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je naar Sevilla gaat rijden. Zo is het belangrijk om te weten wat de beste route voor jou is en wat de reis gaat kosten. Daarnaast is het belangrijk om te weten welke verkeersregels er gelden in Spanje. Meer informatie over met de auto naar Spanje rijden vind je op deze pagina.

Tot slot,

Ik hoop dat je iets gehad hebt aan dit artikel waarin ik je uitleg op welke plekken je kunt parkeren in Sevilla. Mocht je nog vragen hebben kun je deze hieronder achterlaten. Wij doen ons best om hier zo snel mogelijk op te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *