Meteen naar de inhoud
Home » Valencia » El Carmen: Een authentieke wijk in Valencia

El Carmen: Een authentieke wijk in Valencia

  • door

Een van de gezelligste wijken in Valencia is de wijk El Carmen (ook wel Barrio del Carmen genoemd). In de wijk zijn enorm veel gezellige restaurants en terrassen. Daarnaast zijn er ook genoeg bars waar s’avonds goed gefeest wordt. In de wijk vind je bezienswaardigheden zoals de Torres de Serranos en Torres de Quart, voormalige stadstorens. Ook het IVAM museum is in deze wijk te vinden.

Gezelligheid in de wijk El Carmen

De oudste wijk van Valencia staat vooral bekend om de gezellige straatjes, cafés en restaurants. Ook zijn er verschillende bars en nachtclubs waar vooral jongeren de hele avond feesten, een mooie plek om uit te gaan in Valencia. Naast al deze gezelligheid zijn er dus ook nog een aantal bezienswaardigheden. In de wijk vind je vooral smalle straatjes, te smal voor auto’s. Gelukkig zijn deze wel geschikt voor voetgangers en fietsers.

Street art in El Carmen

Er zijn enorm veel plekken in Valencia waar street art te bewonderen is, de meeste street art vind je in de wijk El Carmen. Zo zijn er veel buitenmuren van gebouwen bedekt met graffiti. Hoewel deze kunst vroeger niet gewaardeerd werd is het tegenwoordig een van de highlights van de wijk, ondernemers betalen kunstenaars zelfs om hun luiken te voorzien van graffiti. Toch is niet iedereen fan van de kunst, niet elke bewoner is blij met de graffiti op zijn muur.

Restaurants en cafés

Een van de hoogtepunten van de wijk zijn de verschillende restaurants en cafés. Veel toeristen, maar ook locals komen hier graag om te genieten van een drankje op het terras. Goede restaurants zijn bijvoorbeeld Refugio, Mali Gatrobar en La Gobernanta. Naast de cafés en restaurants vind je in de wijk ook een aantal bars, met name tapasbars.

Naast de gebruikelijke drankjes worden hier ook Valenciaanse specialiteiten geschonken. Zo kun je hier bijvoorbeeld Horchata en Agua de Valencia proberen. Horchata is een soort amandelmelk, Agua de Valencia een alcoholische cocktail die bestaat uit cava, wodka, gin en sinaasappelsap.

De meeste restaurants, cafés, bars en clubs vind je in de Calle de Caballeros, deze straat komt vooral s’avonds compleet tot leven.

Shoppen

In de wijk zijn genoeg winkels waar je helemaal los kunt gaan. Hoewel in de rest van Valencia enorm veel winkels van grote merken te vinden zijn is dit in El Carmen niet het geval. Hier vind je voornamelijk kleine boetiekjes en souvenirwinkels. Veel producten die te koop zijn worden door de bewoners van Valencia zelf gemaakt.

De Plaza de la Virgin

Het Plaza de la Virgin is gewijd aan de heilige maagd Maria en één van de hotspots in El Carmen. Aan het plein grenst Kathedraal La Seu met klokkentoren El Miguelete. Er komen veel Christenen op de kathedraal af om hier missen bij te wonen. Daarnaast komen er tegenwoordig steeds meer toeristen op af, dit komt doordat de kathedraal tegenwoordig ook als museum dient. In het museum kun je onder andere de Heilige Graal bewonderen. Dit is de beker waaruit Jezus gedronken heeft tijdens het laatste avondmaal. Ook de klokkentoren is geopend voor bezoekers, na een lange klim kun je genieten van een prachtig uitzicht over het oude centrum van Valencia.

Daarnaast vind je op het plein het archeologische museum. Hier vind je een aantal opgravingen die in Valencia gedaan zijn uit de tijd van de Romeinen en uit de Middeleeuwen. Er zijn in Valencia enorm veel opgravingen gedaan omdat gebouwen in het verleden niet volledig afgebroken werden, het nieuwe gebouw werd op de overblijfselen gebouwd. Een groot deel van deze overblijfselen zijn nu dus te bekijken in het archeologisch museum.

Aan het plein grenzen ook verschillende cafés, restaurants en een ijssalon. De ideale plaats om even uit te rusten.

Bezoek één van de twee stadspoorten

In de wijk vind je twee stadspoorten: de Torres de Serranos en de Torres de Quart. In het verleden stonden er twaalf van deze poorten in Valencia. Tijdens de sloop van de stadsmuren zijn de overige tien ook gesloopt. De reden dat deze twee wel bleven staan was omdat ze nog gebruikt werden als gevangenis.

Na een aantal renovaties zijn de torens uitgegroeid tot bezienswaardigheid. Veel toeristen kiezen ervoor om langs één van de twee of beide stadspoorten te gaan. Vaak kiezen ze er ook voor om de stadspoort van binnen te bekijken en te genieten van het uitzicht wat je vanaf de top van de torens hebt.

Zowel de Torres de Serranos en de Torres de Quart zijn elke dag geopend. Van maandag tot en met zaterdag van 9:30 tot 19:00 uur, op zon- en feestdagen van 9:30 tot 15:00 uur. Een bezoek aan de toren kost €2 euro, voor jongeren en gepensioneerden geldt er een gereduceerd tarief van €1 euro.

Institut Valencià d’Art Modern (IVAM)

Het IVAM museum is een museum waar moderne kust uit de 20e eeuw tentoongesteld wordt. Onder andere schilderijen en beelden zijn te vinden in dit museum. Naast de meer dan 10.000 kunstwerken die je hier kunt bewonderen worden er regelmatig activiteiten georganiseerd. Voorbeelden hiervan zijn filmvertoningen, lezingen en muzikale optredens.

Van dinsdag tot en met zondag is het museum van 10:00 tot 19:00 uur geopend, op vrijdagavond is het museum tot 21:00 uur geopend. Het museum kan (tijdelijk) gratis worden bezocht, dit blijft in ieder geval zo tot eind 2022.

Ruzafa

Een andere bekende wijk van Valencia is Ruzafa. De wijk staat vooral bekend doordat hij geliefd is onder de feestvierders. Voor de beste discotheken en cafés moet je in deze wijk zijn. Daarnaast zijn er een aantal bezienswaardigheden in Ruzafa.

Zo vind je er het Plaza de Toros, aan het plein grenst de arena voor stierenvechten met het bijbehorende museum. Spanjaarden zijn grote fans van stierengevechten en overal in Spanje vind je arena’s. Steeds meer toeristen vinden hun weg naar de stierengevechten. Daarom is een museum over stierengevechten toegevoegd aan de arena. Naast de arena vind je het nostalgische treinstation Estación del Norte. Dit 100 jaar oude treinstation is nog steeds in werking. Veel toeristen nemen een kijkje bij dit historische station.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *